2019. október 21. hétfőOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kislányokat faggatott szexuális életükről gyónáskor egy galaci pópa

2007. január 11. 13:38, utolsó frissítés: 14:32


Három kiskorú lány vádolja az egyik galaci ortodox papot azzal, hogy a gyónáson szexuális életükről kérdezte őket. “Volt-e már szexuális aktusban részed? Szexeltél-e már análisan? Hát orálisan?” – ezeket a kérdéseket tette fel a gyónni érkező lányoknak a pap.

Az egyik kislány, Cristina édesapja karácsony előtt elvitte a templomba a lányát gyónni. “Ez volt az első gyónása, azt hitte, normális, hogy ilyeneket kérdezzen a pap.” – mondta R. Răzvan, a lány apja, aki el kezdett érdeklődni Cristina barátnőitől, hogy tőlük is ezt tudakolta-e a pópa. Még két kislány panaszkodott, hogy a pópa mindenféle szexszel kapcsolatos kérdést tett fel nekik. Noha arra a kérdésre, hogy lefeküdtek-e már valakivel, nemmel feleltek, tovább erőltette a kérdezősködést a pap. Azt is tudni akarta például, hogy a szoktak-e a lányok pornófilmet nézni, és gondoltak-e arra, hogy a tévében látott jeleneteket utánozzák.

Găureanu atya és az ortodox egyház mindent tagad


Dumitru Găureanu atya, aki több mint húsz éve szolgál az egyházközségben, vehemensen tagad. A Dél-Dunai Püspükség álláspontja szerint a pap a gyónás alkalmával feltehet ilyen jellegű kérdéseket is, mivel a gyónás lényege a lélek megtisztulása. A román pátriárka szóvivője, Constantin Stoica szerint a gyónó morális fejlődése a legfőbb szempont, ezért hasznos lehet az ilyen jellegű kérdéseknek a megvitatása is. A szóvivő azt állítja, ez egy újabb, a sajtó által felfújt eset, nincs rá bizonyíték, hogy valóban megtörtént volna, a gyerekek hazudnak. (evz)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS