2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rekordmennyiségű levelet kapott idén a Mikulás

2006. december 27. 13:26, utolsó frissítés: 13:26


Rekordévet zár az északi sarkköri finn Mikulás: több mint 700 ezer különféle küldeménnyel gazdagodva zárja a 2006. évet.

"Eddig már 600 ezer levelet, üdvözlőlapot kaptunk, karácsony után általában még vagy százezer szokott érkezni. Egyre többen írnak, rekordot állíthatunk fel - közölte Riitta Mattila, a Mikulás postahivatalának vezetője.

A postahivatal 1985-ben nyílt meg, azóta a gyerekek több mint 11 millió levelet, üdvözlőlapot küldtek az északi sarkköri Rovaniemibe. Svédország, Grönland, Alaszka és Norvégia szintén állítja, hogy náluk lakik az igazi Mikulás, de a finnországi Rovaniemit nem lehet lekörözni. Telente turisták százezrei keresik fel a települést.

A legszorgalmasabb levélírók az angol gyerekek - körülbelül a leveleknek a felét ők írják -, őket követik az olaszok és a lengyelek. "Nagyon népszerűek vagyunk Argentínában és Brazíliában, de ismernek bennünket Ausztráliában és Új-Zélandon is, s kaptunk már leveleket Tuvaluból is" - mondja Mattila.


Szakállápoló felszerelést ajándékoztak a Mikulásnak

Egyes levelekben ajándékokat kérnek, mások egyszerűen csak jókívánságaikat küldik a Mikulásnak, óvodák és iskolák rajzokat küldenek, a legtöbb gyerek az életéről ír. "Néha ajándékokat is küldenek a Mikulásnak, az idén kapott például egy szakállápoló felszerelést" - árulja el a postahivatal vezetője.

Felnőttek is írnak. Legutóbb egy olasz anya számolt be arról, hogy két súlyosan beteg gyerekének minden nap injekcióra lenne szüksége. "Nem sokat tudunk tenni. Megválaszoljuk a leveleket, s csak reménykedhetünk, hogy válaszunk némi megnyugvást visz életükbe" - közli Mattila.

A postahivatalnak nincs internetes címe, ám a postai cím már sokak által ismert: Mikulás Postahivatal, 96930 Sarkkör, Finnország (Santa Claus Post Office, 96930 Arctic Circle, Finland). (MTI-Panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS