2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Trendi a fejre állított karácsonyfa: több ajándék fér alája

2006. december 22. 10:40, utolsó frissítés: 10:40

Hagyományos karácsonyfák rózsaszínű gyertyákkal, bársony szalagokkal, vagy futuristák, törzsükbe szerelt MP3 lejátszóval. A legtrendibbek fejre állítva helyezik el, hogy alatta több hely maradjon az ajándékoknak - írja a Corriere della Sera című olasz napilap az idei olaszországi fenyődíszítési divatról.

Az olaszok számára is a fenyőfa a karácsony legkedvesebb szimbóluma. 2005-ben csaknem 200 millió eurót költöttek 7 millió példányra és az előrejelzések szerint az idén is legalább annyit vásárolnak.

Olaszország legnagyobb karácsonyfája az idén a trentói Perginében áll, 30 ezer gyertya gyullad ki esténként rajta, de nem fenyő, hanem platán. Fulco Pratesi, a Természetvédelmi Világalap (WWF) elnöke azonban félti a fákat, és azt tanácsolja: aki nem akar lemondani az igazi fa költészetéről, az válasszon már ipari célra kivágott ágainak végéből, vagy egy erdőgazdaság direkt e célra nevelt kis fenyőiből, amelyek északi fekvésű erkélyen is tovább nevelhetők.

A legdrágább fát pedig idén Tanaka Ginza japán ékszerész készítette, 24 karátos aranyból, súlya 21 kg, az ára 600 ezer euró. (corriere della sera, geographic.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS