2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Életveszélyes holland-kínai gyártmányú fogyókúrás pirulák a neten?

2006. december 06. 13:42, utolsó frissítés: 13:42

Az interneten és Németországban olyan fogyókúrás tablettákat árulnak, amelyek életveszélyesek - állapította meg a Német Szövetségi Gyógyszerészeti Intézet.

A Der Spiegel című német hetilap online változata beszámolt arról, hogy a gyártó egy hollandiai székhelyű cég, amely a világhálón árusítja a pirulákat. A tabletta a reklám szerint hatásosan fogyaszt, de mellékhatásai a vérnyomás veszélyes megemelkedése, továbbá szívbetegséget és pszichikai megbetegedést idézhet elő.

A tablettákat étrend-kiegészítőként hirdetik, miközben a sibutramin nevű étvágycsökkentő szert tartalmazzák. A sibutramin centrálisan ható szer, gátolja a noradrenalin, illetve a szerotonin újrafelvételét.

A pirulában lévő étvágycsökkentő szert nem tüntetik fel a csomagoláson, ezért a német hatóságok óvnak mindenkit attól, hogy a holland eredetű kínai fogyasztószerből vásároljon és bevegyen. A német vámhatóságok ebben az évben már több mint 125 ezer kapszulát koboztak el ebből a szerből - írta a Spiegel internetes változatában. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS