2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Állandó partnerük mellett prostituálthoz is járnak a skótok

2006. október 03. 18:43, utolsó frissítés: 18:43

Egy skót (nem reprezentatív) felmérés szerint a férfiak 43 százaléka párkapcsolata mellett pénzért is vásárol szexet.

A kérdőíves felmérésen több mint 2500 férfi vett részt. A glasgow-i Sandyford Klinika munkatársai azt kívánták megállapítani, hogy a párkapcsolatban élő férfiak milyen mértékben veszik igénybe prostituáltak szolgáltatásait, és ezzel mennyire teszik kockára egészségüket és párkapcsolatukat.

A glasgow-i felmérésben megkérdezettek kétharmada válaszolta azt, hogy az utóbbi egy évben volt dolga prostituálttal, és átlagosan öt szexpartnerről számolt be. Harmincöt százalékról az derült ki, hogy az utóbbi egy hónapban vett igénybe szexuális szolgáltatást. Az is kitűnt, hogy a szexszolgáltatást igénybe vevő férfiaknak öt év alatt tíz vagy több szexpartnerük is lehet. Az illetők felelőtlenségét mutatja, hogy csupán a 15 százalékuk volt AIDS-vizsgálaton.

A felmérés egyik tanulságos eredménye, hogy a prostituáltakkal külföldön is kapcsolatba lépő férfiak - a megkérdezettek 51 százaléka - körében a védekezés nélküli aktus valószínűsége kétszeres, mint azoknál, akik csak Angliában vesznek igénybe szexuális szolgáltatást.

Százhúsz férfit külön szűrővizsgálatnak vetettek alá, és bár egyikükről sem derült ki, hogy AIDS-es volna, sokuk szenved valamilyen szexuális úton terjedő betegségben.

Az eredmények ellenére nincs ok pánikra, "szó sincs arról, hogy minden férfi prostituáltakhoz jár, és akik járnak, többnyire védekeznek aktus közben" - igyekezett vigasztalni a feleségeket és állandó partnereket dr. Tamsin Groom, a felmérésről írt, a Sexually Transmitted Infections című kiadványban megjelent tanulmány egyik szerzője. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS