2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

1500 euró a kenőpénz a jogosítványért

2006. szeptember 25. 13:54, utolsó frissítés: 14:26

Máramaros megyében előzetes letartóztatásba helyeztek két rendőrtisztet, miután elegendő bizonyíték gyűlt össze: a közlekedésrendészet alkalmazottai kenőpénz fejében, az instruktorok közvetítésével jogosítványokat “intéztek” egyes vizsgázóknak. A csúszópénz összege 1500 euró volt.

Tudor Bogdan Tatar
, a jogosítvány-kibocsátó iroda vezetője 2005 novembere és 2006 július között több alkalommal is elfogadott a vizsgázóktól különböző összegeket, valamint más anyagi javakat. A közvetítő instruktor Dan Adorjan Palancz volt, aki azt tanácsolta tanítványainak, pénzzel “szelidítsék” a szigorú vizsgáztatóként ismert tisztet. B kategóriájú jogosítványra az összeg 700, más kategóriára 800 euró volt.

A pénz az instruktortól Tatar segédjéhez, Daniel Lucához jutott, aki az elméleti vizsgán a szóban forgó vizsgázóknak a helyes válaszokat szállította; az összeg nagy része azonban a jogosítvány-kibocsátó iroda vezetője zsebébe került.

A jogsimaffiát a Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) ügyészei egy feljelentő segítségével leplezték le, akinek az elméleti vizsga előtt 1500 eurót kellett lefizetnie a tiszteknek. A beépített személy a vizsgateremben lefilmezte a tisztek jelzései, amellyel a helyes válaszokat kommunikálták. (libertatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS