2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tíz hónap alatt öt gyereket szült egy brit nő

2006. szeptember 22. 16:13, utolsó frissítés: 16:13

Öt gyermeknek adott életet alig tíz hónap alatt Nagy-Britannia kismama-rekordere, aki bevallotta, hogy második terhessége alatt teljesen elszámolta magát. A Nyugat-Yorkshire grófságbeli Pontefractban élő Rachel Reidford a pénteki Daily Mirror beszámolója szerint tavaly novemberben hozta világra ikreit, Elliotot és Evie-t.

Nem sokkal utána ismét észlelte a terhesség jeleit, de több megtévesztő jel alapján a fogantatás időpontját jóval későbbre becsülte a valóságosnál. A hetedik hétben járónak hitte magát, amikor a minap, az éjszaka közepén megindult a szülés, mégpedig olyan gyorsan, hogy mentőt kellett hívni. Az első kisfiú, Harry, még a mentőben megszületett, és Rachel, aki előzőleg még ultrahangos vizsgálaton sem volt, azt hitte, ezzel végére is ért a megpróbáltatásoknak.

A mentőben utazó szülésznőnek azonban gyanús volt, és ultrahangos vizsgálatot kért. "Ekkor látták meg Alfie-t" - mesélte a történtektől még mindig kábult anyuka. Alfie annak rendje és módja szerint meg is született - és a doktor kedélyesen megjegyezte, hogy "van ám itt még egy kis meglepetés". A meglepetés Billy volt, a harmadik iker, aki úgy elbújt a mama bordái alatt, hogy először az ultrahang sem vette észre.

Kiderült, hogy Rachel nem a hetedik, hanem a 34. hétben járt, vagyis a hármasikrek egy hónappal az első ikerpár születése után fogantak. A gyermeklétszám ezzel rövid tíz hónap alatt egyről hatra emelkedett, a párnak ugyanis már van egy hatéves kislánya. A papa megjegyezte, hogy mindketten nagyon boldogok, de arról egyelőre fogalmuk sincs, hogy az ő évi 14 ezer fontos keresetéből miképp fognak ezek után megélni. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS