2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Betiltja Amerika a születésnapi tortákat az iskolákban

2006. szeptember 04. 13:48, utolsó frissítés: 13:48

Egyre több oktatási intézmény tiltja meg az Egyesült Államokban, hogy tanulóik tortát vigyenek az iskolába születésnapjuk megünneplésére. Az iskolák vezetése arra hivatkozik, hogy a 18 éven aluli gyerekek közül minden hatodik túlsúlyos, vagy elhízott, és semmi szükség arra, hogy az amúgy is sok édességet fogyasztó fiatalok még az iskolában is cukrosat egyenek.

Az amerikai iskolák az elmúlt időszakban több intézkedéssel is próbálkoztak a tanulók egészségtelen táplálkozási szokásain javítani, a tortastop mellett számos intézményben megszüntették a cukros üdítők és a zsíros, nagy kalóriatartalmú csipszek árusítását. Egyes államokban plusz anyagi támogatást is kaptak azok az iskolák, amelyek vállalták, hogy büféikben nem kínálnak egészségtelen élelmiszereket.

A szülestésnapi torta betiltásával azonban a hatóságok nem találtak egyéretelmű helyeslésre, sokan ugyanis úgy vélik, hogy az osztályok közös születésnapi ünnepei az amerikai életforma részét képezik, és megtiltásukkal "gyermekkoruk egy fontos elemétől fosztják meg a fiatalokat." (mti-panoráma/bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS