2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szent fogadalma szerint internetesíti Becali az egyik Dolj megyei kolostort

2006. augusztus 31. 17:29, utolsó frissítés: 17:29

Menő számítógépekkel és internet-kapcsolattal szerelteti fel a Dolj megyei Maglavit-kolostort Gigi Becali, a Steaua focicsapat tulajdonosa, aki azután tett fogadalmat a kolostor építésének befejezésére, miután márciusban csapata nyert a Betis Sevilla ellen az UEFA-kupában. A teljes befektetés körülbelül 5 millió euróra rúg.

A Krajovától 90 kilométerre, a Duna közelében levő község arról nevezetes, hogy a helyiek szerint 1935 július 14-én, pontban délután hatkor a mezőn egy süketnéma pásztorgyereknek, Petrache Lupu-nak látomásban megjelent az Isten. A jelenés a gyermeknek azt jövendölte, hogy tartsa be mindenki a böjtöt, szűnjenek meg a testvérharcok, mert 2000-ben eljön a világvége. Lupu legendává vált, és a korabeli sajtó szerint II. Károly király is ellátogatott a helyszínre.

Gigi Becali beszámolója szerint azért kötődik a helyhez, mert gyermekkorában volt egy olyan szentképe, mely azt ábrázolja, amint Petrache Lupu az Istennel beszélget. A focimágnás – mikor legutóbb Maglavit-ban járt – azt mesélte az újságíróknak, hogy a nagymamája járt itt először zarándoklaton, és ő mesélt róla neki először a helyről. (averea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS