2019. július 21. vasárnapDániel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vége a nonstop esketésnek Las Vegasban

2006. augusztus 24. 11:53, utolsó frissítés: 11:53

Jövő hétfőtől már nem a korlátlan házasságkötés városa az amerikai Nevada sivatagban lévő Las Vegas, ahol eddig éjjel-nappal, 24 órán át bármikor ki lehetett mondani a boldogító igent.

Nevada állam illetékes hatóságai ugyanis úgy döntöttek, hogy ezentúl csupán reggel 8-tól éjfélig lehet esküdni. A munkaidő megkurtításának gyakorlati oka van, hiszen amúgyis a pároknak alig 4 százaléka kötötte egybe életét éjfél és reggel 8 között.

Hétvégeken és ünnepnapokon azonban, amikor a szerencsejáték fővárosában található több tízezer hotelszoba mind megtelik, hajnali 3-ig lehet örök hűséget esküdni ezután is.

A Los Angelestől alig négyórás autózásra lévő Las Vegas az Egyesült Államok legfőbb turisztikai központja, évi 37 millió látogatóval. A szerencsejáték és a szórakoztatás mellett a házasságkötés is valóságos nagyipar itt, a legkülönbözőbb szolgáltatásokkal: kívánságra Elvis Presley hasonmása vezeti le a szertartást, vagy úgy lehet kimondani a boldogító igent, hogy vőlegény és menyasszony ki sem lép az autóból. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS