2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kína: száműzik a külföldi rajzfilmeket a főműsoridőből

2006. augusztus 14. 13:55, utolsó frissítés: 13:55

Teljesen száműzik Kínában a televíziók műsorának csúcsidejéből a külföldi rajzfilmeket. Erre a sorsra jut a rendkívül népszerű The Simpsons és Mickey Mouse is; a kínai kormány így próbálja megvédeni a kínai gyerekeket az idegen kultúrák hatásaitól.

A még hivatalosan be nem jelentett, de a nemzetközi sajtó által máris kritizált rendelkezés értelmében a külföldi rajzfilmek vetítítése a délután öt és nyolc közötti műsorsávban szeptember elsejétől tilos. A hatóságok a korlátozást a vegyes - animációt és élő karaktereket egyaránt felvonultató - alkotásokra is ki akarják terjeszteni a rendelkezést.

A külföldi rajzfilmek, főként a japán alkotások, rendkívül népszerűek Kínában, amelyekkel a belföldi stúdiók produkciói eddig nehezen vették fel a versenyt.

Pedig a hazai termékek ilyenfajta védelmére már 2000 óta odafigyel a kínai kormány: akkor kezdték korlátozni a külföldi rajzfilmek vetítését, majd két évvel ezelőtt kvótát is meghatároztak: eszerint a főműsoridőben sugárzott rajzfilmek legkevesebb 60%-ának hazai terméknek kellett lennie. (bbc.co.uk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS