2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Temesvár: ismét együtt tanulhatnak a számítógép által szétválasztott ikrek

2006. augusztus 08. 13:21, utolsó frissítés: 13:21

Együtt tanulhat az a három tizenéves temesvári ikertestvér, akik az idén felvételiztek középiskolába, de a számítógépes elosztó rendszer külön iskolákba sorolta őket.

A Rompres hírügynökség szerint Simona, Adrian és Daniel ikertestvérek, az idén nyáron végezték a nyolcadik osztályt. A kisérettségin mindannyian jó eredményeket értek el, ám mivel egyikük egy századponttal alulmaradt másik két testvéréhez képest, a "kegyetlen" számítógépes rendszer különböző iskolákba sorolta be őket.

Az egymástól elszakított ikrek azonban nem hagyták ennyiben a dolgot, és fellebbeztek a Temes megyei tanfelügyelőségen. Kezdeményezésük sikerrel járt, hiszen kérelmüket immár nem a "rideg" számítógép, hanem a tanfelügyelőség szakemberei vitatták meg.

Az ikrek így egy iskolában folytathatják tanulmányaikat, de nem teljesen "együtt", hiszen fizikai hasonlóságaik ellenére érdeklődésük különbözik. Simona ugyanis a spanyol nyelv szerelmese, Adrian az olasszal barátkozik jobban, Daniel pedig két testvérének humán beállítottságától meglehetősen távol állva, a matematika-informatika osztályt választotta.

Az országban nem ez az egyedüli hasonló eset, hiszen idén tíz másik ikertestvért is szétválasztott az érzelmi szempontokat mellőző számítógépes rendszer. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS