2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hága: jogszerű a holland pedofil párt

2006. július 17. 19:01, utolsó frissítés: 19:01

Jogszerűen alapítottak pártot a pedofilok Hollandiában – a hágai kerületi bíróság hétfőn elutasította a programjában többek között az úgynevezett beleegyezési korhatár 16 évről 12 évre való leszállítását követelő párt betiltását. A taláros testület azzal érvelt, hogy a választókra kell bízni a különböző politikai pártok vonzerejének megítélését.

A kérelmezők azzal fordultak a bírósághoz, hogy megakadályozzák, hogy a pedofilpárt induljon a novemberben esedékes parlamenti választásokon. A bírák álláspontja szerint a Testvéri szeretet, szabadság és sokféleség pártja (PNVD) nem követett el bűncselekményt, pusztán a fennálló jogszabályok megváltoztatását követelte.

A mindössze három ismert taggal, egy elnökkel, egy titkárral és egy 1987-ben egy 11 éves fiú molesztálásáért elítélt pénztárossal rendelkező holland pedofilpártnak, amely májusban bontott zászlót, már akkor óriási fölháborodást váltva ki, jelöltlistát kellene állítania, és be kellene mutatnia 30 támogató aláírását ahhoz, hogy indulhasson a november 22-i választásokon.

Ennek elérése valószínűtlen, miután – mint arra Ireen van Engelen holland pedofíliakutató rámutatott – a pedofilok jellemzően rejtőzködők, így aligha fogják aláírásukkal támogatni a pártot. A szervezet ettől eltekintve is kevés eséllyel pályázik a parlamentbe jutásra: ehhez mintegy 60 ezer szavazatot kellene összeszednie, miközben fölmérések szerint kevesebb mint ezer támogatója van. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS