2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

64 ezer dollármilliomos él Belgiumban

2006. június 21. 15:22, utolsó frissítés: 15:22

Belgiumban majdnem 64 ezer dollármilliomos élt 2005-ben, vagyis olyan személy, akinek tőkéje meghaladta az egymillió dollárt - ezt tartalmazza az a felmérés, amelyet a Merril Lynch bankház és a Capgemini üzleti tanácsadó iroda készített, s amelyet Brüsszelben kedden hoztak nyilvánosságra.

Összességében a világon tavaly 8,7 millió volt a milliomosok száma, ami 6,5 százalékos emelkedés az előző esztendő adatához képest. A multimilliomosok száma pedig (a jelentés készítői szerint ennél a kategóriánál az az ismérv, hogy a tőke több mint 30 millió dollár legyen) egyik évről a másikra 10 százalékkal nőtt, s 2005-ben immár 85 ezer 400 ember tartozott ide.

A milliomosok többsége továbbra is Észak-Amerikában él, de a növekedési ütem e földrészen tavaly lassult. Ázsiában viszont valósággal robbanásszerűen nő ez az adat: Dél-Koreában egy év alatt 20, Indiában pedig 19,3 százalékos a bővülés. Oroszországban 17 százalékkal gyarapodott a milliomosok száma, Dél-Afrikában pedig 15-tel.

A közkeletű vélekedéssel ellentétben az öröklés csak kis szerepet játszik a vagyonok szaporodásánál: mindössze az esetek 18 százaléka tartozik ide. Úgyhogy inkább az üzleti életben kell annak ügyeskednie, aki meg akar gazdagodni. S a felmérést készítő két cég meg is mondja, hogyan: "kockázatot vállalva, de azt igyekezve megosztani." (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS