2019. aug. 20. keddIstván
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Japán: rántott bálnahús ketchuppal hagyományos recept helyett

2006. június 19. 12:03, utolsó frissítés: 12:03

Bálnaburgerrel szeretné meghódítani a japán fiatalokat a távol-keleti szigetország egyik gyorsétterme. Mivel az ifjú vásárlók többsége jobban kedveli a hamburgert, mint a hagyományos japán konyhát, az étterem-tulajdonos gondolt egy nagyot: rántott bálnahússal, salátával és majonézes és ketchupos szósszal töltött szendvicseket hozott forgalomba.

A bálnaburgert egy hónapban mindössze egyetlen napon árusítják, de így is sikert hozott az újítás: a premier napján 700 darabot adtak el belőle. "A fiatalok szerint a bálna húsa és a kenyér íze remekül illik egymáshoz, ezért a cetburger viszonylag népszerű" - mondta az étterem tulajdonosa, Akiji Icsihara.

A cetburger és a bálnahússal töltött szendvics 300 jenbe kerül. A minke bálna húsából készült hot dog kicsit drágább: 350 jen. Ezt a bálnafajtát a japán kormány által kezdeményezett Tudományos bálnavadász-program keretében vadásszák.

Japán 1986-ban abbahagyta a kereskedelmi célú cetvadászatot, de egy évvel később újrakezdte. A Tudományos bálnavadász-program értelmében a veszélyeztetett fajokat nem szabad bántani, de megengedett azoknak a vadászata, amelyekből elegendő számú egyed él a vizekben. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS