2019. december 10. keddGombóc, Judit
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ma a legboldogabbak a britek, de az ötvenes években voltak azok igazán

2006. május 18. 16:06, utolsó frissítés: 16:06

A legboldogabb napja a britek számára az évnek május 18-a egy brit felmérés szerint - írta a The Sun. Az ok: ezen a napon általában süt a nap. A legszomorúbb napja az évnek január 3-a, és nem csak azért, mert rövid, hanem mert ekkor térnek vissza a munkába a karácsonyi szabadságukról az emberek.

A BBC boldogságfelmérése szerint ugyanakkor a britek boldogabbak voltak az 50-es években annak ellenére, hogy jelenleg anyagilag jobban élnek. 1957-ben a megkérdezettek 52 százaléka mondta magát nagyon boldognak, manapság ez az arány alig 36 százalék. Hasonló tendencia figyelhető meg az iparilag fejlett országok többségében, ami azt jelenti, hogy a több pénz nem feltétlenül jelent több boldogságot.

A legtöbb "boldog ember" Svájcban él, utána következik sorrendben Dánia, Svédország, Írország és az USA. Nagy-Britannia a nyolcadik helyen áll. Arra a kérdésre, hogy a fő vágya a boldogság vagy a gazdagság, a britek 81 százaléka választotta a boldogságot, és csak 13 a gazdagságot. A boldogság fő forrásának 48 százalékuk az emberi kapcsolatokat nevezte meg, a munkában elért sikereket csupán 7,7 százalékuk - írta az El País című spanyol napilap. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS