2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Négy magyar film Cannes-ban

2006. május 12. 13:50, utolsó frissítés: 13:50

Négy magyar film is szerepel az idei Cannes-i filmfesztivál programjaiban. Az Egy bizonyos tekintet (Un Certain regard) sorozatban Magyarországot Pálfi György Taxidermia című filmje képviseli. A Magyar Filmszemle fődíjas alkotásának operatőre Pohárnok Gergely, aki a rendező első filmjét, a Hukkle című Fassbinder-díjas filmet is fényképezte.

A filmszemle másik hivatalos versenye a főiskolás filmeket bemutató Cinéfondation. Itt Kocsis Ágnes Vírus című negyedéves vizsgafilmjét vetítik. A végzős rendező Friss levegő című másik vizsgafilmjét a Kritikusok hete sorozatban (Semaine de la Critique) vetítik, s a legjobb első filmesnek járó Arany Kamera-díjért is versenyben van.

Hajdú Szabolcs Fehér tenyér című alkotását a Rendezők kéthete (Quinzaine des réalisateurs) című sorozatba hívták meg Cannes-ba. Az önéletrajzi ihletésű, rendhagyó sportfilm az idei filmszemlén elnyerte többek között a legjobb rendezés díját.

A filmvásáron is vetítenek további két magyar filmet: Goda Krisztina Csak szex és más semmi és Gárdos Péter Az igazi mikulás című alkotását. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS