2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Harapós kutyák ellen tüntetnek a postások Los Angelesben

2006. május 12. 12:50, utolsó frissítés: 12:50

A harapós kutyák és gondatlan gazdáik elleni tiltakozásul a postások május 15-én Los Angelesben tüntetést szerveznek.

1990 óta az Egyesült Államokban 50 ezer levélhordót mart meg az ember legjobb barátja, vagyis évente 3300, naponta pedig átlagosan 10 postást harapnak meg a kutyák - olvasható a NEWSru című orosz hírportálon.

Számtalan elmélet született, hogy mi az oka a postások és a kutyák közötti örök ellenségeskedésnek. Egyesek szerint a postás nap mint nap ugyanabban az időben érkezik, vagyis "hatol be" a kutya "felségterületére", amit az eb ismétlődő agressziónak értelmezhet, s így egyre erősödik az a meggyőződése, hogy a levélhordó egy makacs és kegyetlen ellenség. Más vélemények szerint a kutyákat nyáron a verítékszag (is) irritálhatja, amelyet a félelem jelének vélnek, amelyre válaszul megtámadják a "gyáva" ellenséget.

A demonstráció mellett a postások 142 millió levelet kézbesítenek az amerikai kutyatartóknak, amelyben néhány fontos tudnivalót fogalmaznak meg, ugyanis az esetek 70 százalékában a gazdi hibájából harap meg valakit négylábú kedvence.

A postások szomorú tapasztalataikból kiindulva arra hívják fel a figyelmet, hogy még a legjámborabb kutya is megvadulhat időnként, így a gazdi a postás láttán ne tárja ki a bejárati ajtót, hanem inkább zárja be előzőleg az ebet. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS