2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vendégkönyvet tépett dühében a török miniszterelnök Görögországban

2006. május 09. 11:45, utolsó frissítés: 11:45

Kitépte mérgében a vendégkönyv egyik lapját a török miniszterelnök a modern török állam megalapítója, Mustafa Kemal Atatürk (1881-1938) szaloniki szülőházában berendezett múzeumban.

Május 5-i török lapjelentések szerint a sértődékeny ember hírében álló Recep Tayyip Erdogan kormányfőt az hozta ki ennyire a sodrából az észak-görögországi emlékhelyen, hogy a vendégkönyv egyik oldalán olyan bejegyzést látott meg, amely az újkori török állam megalapítója előtt "befeketítette" a jelenlegi ankarai kormányt, és személy szerint annak vezetőjét. Dühében Erdogan úgy döntött, hogy kitépi ezt a lapot, nehogy mások is elolvassák, ami rajta áll.

A török kormányfő éppen a Dél-európai Együttműködési Folyamat (SEECP) csúcstalálkozójának befejezése után, csütörtökön kereste fel Atatürknek a görög nagyvárosban lévő szülőházát.

Görögország egyébként korában szerződésben kötelezte magát, hogy mindaddig megőrzi és állami védelem alatt tartja a török köztársaság megalapítójának és első elnökének szülőházát, amíg Törökország hasonló védelmet biztosít az Isztambulban lévő konstantinápolyi ökumenikus patriarkátusnak. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS