2019. június 18. keddArnold, Levente
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tarantino rendezi a Hendrix-filmet, főszereplő Lenny Kravitz

2006. május 02. 10:53, utolsó frissítés: 10:53

Évtizedes jogi és szellemi csaták után mégis lesz játékfilm Jimi Hendrix életéről. Minden idők legnagyobb gitárosának történetét Quentin Tarantino filmesíti meg.

A rendező és Elver von Lear producer egy nem kevésbé excentrikus muzsikust választott ki Jimi megjelenítésére: Lenny Kravitzot, aki nem csupán "fazonban áll közel Hendrixhez", hanem zenéjében, gitárjátékában is érezhető a gitáros hatása.

A forgatást a tervek szerint még az idén elkezdik, felvételek készülnek Jimi szülővárosában, Seattle-ben, továbbá New York-ban, Torontóban, ahol 1968-ban kábítószer-fogyasztás miatt letartóztatták, és végül Londonban, ahol elindult a világhír felé, és ahol tragikus halála bekövetkezett 1970. szeptember 18-án. A producer elképzelése szerint a filmben főszerep jut a zenének, ahogyan Oliver Stone The Doors című filmjében.

A hitelesség és a későbbi viták, perek elkerülése végett a készülő film munkálatait folyamatosan ellenőrzi majd Leon Hendrix, Jimi féltestvére, aki a seattle-i Hendrix-örökségnek is egyik gondozója. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS