2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyar rekord: megfőtt az első északi-sarki paprikás csirke

2006. április 20. 18:04, utolsó frissítés: 18:04

Elérte az Északi-sarkot az első magyar gasztroexpedíció vezetője. A Lucullus Baráti Társaság alelnöke és szóvivője, Turóczi Gábor csütörtök reggel 6 óra 50-kor tűzte ki a magyar lobogót az északi szélesség 90. fokán. Ezt követően az expedíció tagjai elkészítették a világ első északi-sarki paprikás csirkéjét. "Nagyon boldog vagyok, hogy ennyi nehézség után elértem kitűzött célomat. Most már minden rendben van" - mesélte az MTI-nek műholdas telefonon az ínyencklub képviselője.

Turóczi Gábor 2006. április 9-én indult a Malév oslói járatával, majd Tromsön keresztül a Spitzbergák fővárosába, Longyearbyenbe repült. Itt csatlakozott a 13 tagból álló nemzetközi expedícióhoz, és 2006. április 11-én megérkeztek az északi szélesség 89. fokán fekvő Borneo Jégbázist. A csapat másnap reggel gyalog vágott neki az Északi-sark felé vezető 100 kilométeres útnak. Az expedíció egy résztvevőjét a cél előtt helikopterrel kellett kimenteni, a többiek sértetlenül értek célba.

Magyarország legnagyobb ínyencklubja, a Lucullus Baráti Társaság azért indította az expedíciót az Északi-sarkra, hogy megismerje a sarkvidék konyhaművészetét, és részt vegyen Magyarország első, egyenesben közvetített földrajzi felfedezőútján. Turóczi Gábor 2006. április 24-én érkezik vissza Magyarországra. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS