2018. május 23. szerdaDezső
27°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Francia szélhámos végezte a gerincműtéteket egy temesvári klinikán

2006. április 20. 17:43, utolsó frissítés: 17:43

Több mint száz, gerincbántalmakkal küszködő embert műtött lézerrel egy álorvos Temesváron – írja a Libertatea.

François Pinorit
már Olaszországban, ahol két évig „praktizált”, és más külföldi államokban is körözték, amikor Romániában, Temesváron talált menedéket. A „kezelésekért” szép összegeket gombolt le a gyógyulni vágyóktól.

A francia szélhámost olasz újságírók leplezték le, a doktor pedig menekülésre fogta a dolgot, és hirtelen Angliába utazott. A magát hírneves ortopédorvosnak kiadó francia Temesváron


600-700 eurót kért egy-egy műtétért.


Hirdetéseket adott fel, így népszerűsítette szolgáltatásait, ám egy nap a klinika előtt olasz újságírók vártak rá. Az álorvos tagadta, hogy szélhámos lenne – korábban a klinika tulajdonosát is megműtötte egyébként –, mindenkinek azt mondta, azért keresték az újságírók, mert gondjai támadtak az olasz adóhatósággal. Betelefonált munkahelyére, hogy most egy ideig elutazik, amíg „lecsendesednek a dolgok”. Az „orvosnak” háza is van Temesváron.

A temesvári klinika vezetője, Eugenio del Cuore elmondta, a vendég orvos papírjai rendben valónak tűntek; szabad praxis folytatására feljogosító iratai voltak, fizette az Orvosi Kamara tagsági díját. A praxisengedélyen a Temes Megyei Egészségügyi Igazgatóság vezetőjének, Dumitru Catunak az aláírása is szerepelt.

„Nem csaló. Tíz évig dolgozott Olaszországban, több mint tízezer embert operált meg öt városban. Csa épp nem akart fizetni az államnak, mert az adó 70 százalék. Orvosokat alkalmazott, akik neve alatt végezte az operációkat, és akiknek csak a fizetésére kellett így költenie” – nyilatkozta a klinika vezetője, aki a rajta is elvégzett műtétekről elmondta, azok úgy zajlottak, hogy Pinori 1,5 miliméteres optikai szálakat műtött be a beteg területre, leggyakrabban a gerinc mellé.

A klinika vezetőjével ellentétben az olasz hatóságok azonban azt állítják, François Pinori nem igazi orvos, és korábban rengeteg embert megnyomorított. (libertatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS