2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Sistem és a Şuie Paparude lesz a Depeche Mode előzenekara Bukarestben

2006. április 14. 11:46, utolsó frissítés: 11:46

Körülbelül félórás koncertet ad a június 23-i Depeche Mode-fellépés előtt a Sistem és a Şuie Paparude Bukarestben, a Lia Manoliu stadionban. A Sistem elmondása szerint az elektronikus zene hazai úttörője, a Paparude azért került a képbe, mert DJ Michi (Mihai Câmpineanu) két számot írt a Sistem megjelenés előtt álló lemezére.

A két csapat így közös demót juttatott el a koncert romániai szervezőihez. Végül az előzenekarok ügyében a DM menedzsere döntött. A 30 perces fellépés részeként a két együttes mintegy 20 percnyi, közösen erre az alkalomra írt számot fog előadni. A Paparude különben 1995 szeptemberében Bukarestben a 2Unlimited előzenekara volt. Ők a legrégebbi és legismertebb román elektronikus zenekar: Michi, Mihai Dobre (Dobrica, Haute Culture) és Cezar Stănciulescu (MC Junkyard) most breakbeat-et játszanak.

A két csapat együttműködése azért is szoros, mert a Paparudet 2003 őszétől a Sistem-es Tóth Zoltán cége, a Star Management menedzseli. A Sistem látványos színpadi show-jának lényege a dob és minden olyan tárgy, amely utőhangszerként funkcionálhat, a zene kommersz house-os alapokra épül. A Kolozsváron alapított zenekar albumain sok román sztár vendégszerepelt már. (adevărul/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS