2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vonat állította meg verseny közben a világbajnok biciklist

2006. április 11. 18:36, utolsó frissítés: 18:36

A Paris-Roubaix egynapos országúti kerékpárversenyen egy vonat is nehezítette az indulók dolgát: a pályát keresztező szerelvény feltartotta a világbajnok Tom Boonent, aki így minden esélyét elveszítette a győzelemre. A mezőnytől korábban elhúzó Fabio Cancellara simán nyert, tiloson áthaladó üldözőit kizárták.

A Pro Tour-sorozat idén 104-szer megrendezett klasszikus országúti versenyén a CSC Tiscali csapat versenyzője elhúzott a mezőnytől, így 10 kilométerre a céltól még épp áthaladt a vasúti kereszteződésen, ahol alig néhány perc múlva vonat haladt át.

Az őt üldöző Leif Hoste, Peter Van Petegem, Vlagyimir Guszev trió már a lecsukott sorompót és a piros jelzést figyelmen kívül hagyva hajtott át a síneken, míg a másodpercekkel mögöttük haladó Tom Boonent feltartotta a szerelvény.

A világbajnok és néhány társa több mint egy percig várt, míg elhaladt a vonat, és ezzel minden esélyét elveszítette a győzelemre.

Cancellara egyedül, nagy előnnyel tekert be, az őt követő triót viszont kizárták, mert a tiltás ellenére átmentek a vasúton. Így Boonen végzett a második, az olasz Alessandro Ballan a harmadik helyen.

A 259 kilométeres Paris-Roubaix a legkeményebb egynapos verseny, az észak poklának is nevezik. (index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS