2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szülők fizettek, hogy ketrecbe zárják gyerekeiket egy illegális otthonban

2006. április 10. 11:17, utolsó frissítés: 11:17

Felfedeztek egy illegálisan működő nevelőotthont Spanyolországban, amelynek lakóit több esetben súlyosan bántalmazták, sőt az is előfordult, hogy hónapokra ketrecekbe zárták őket. A rendőrséget az egyik svájci fiú vezette el a katalóniai Gerone város melletti tanyán berendezett, hatósági engedély nélkül működő nevelőotthonhoz.

A tanyán egészségtelen körülmények között, lakókocsikban tartották fogva és dolgoztatták a problémásnak ítélt svájci fiatalokat. Az El Pais című spanyol lap szerint a szüleik akár három-négyezer eurónyi összeget is kifizettek azért, hogy gyermekeiket spártai módszerekkel tereljék vissza a helyes útra. Az egyik kamaszt három hónapon keresztül minden nap nyolc órára bezárták egy ketrecbe, egy másik testén pedig vérömlenyeket és vágott sebeket találtak.

Az "intézményt" létrehozó svájci, francia és olasz férfit őrizetbe vette a rendőrség, aztán szabadon engedte őket, de feljelentést tett ellenük lelki és fizikai erőszak gyakorlása, valamint jogtalan elzárás miatt. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS