2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Orban: nem kell lefeküdniük a PNL vezetőivel a párt nő tagjainak

2006. március 27. 11:42, utolsó frissítés: 13:34

„Nem szükséges lefeküdniük a párt vezetőivel” a Nemzeti Liberális Párt (PNL) nőnemű tagjainak, hogy politikai pályájuk sikeresebb legyen – jelentette ki a párt bukaresti szervezetének elnöke, Ludovic Orban.

Az elnök Elena Udrea, Mioara Mantale és Raluca Turcan politikus nevét említette negatív példaként, arra figyelmeztetve a PNL színeiben politizáló nőket, ne kövessék ezt.

Orban szavaira reagálva Mioara Mantale bukaresti prefektus bejelentette: törvényszékhez fordul az ügyben. Raluca Turcan PNL-képviselő, a párt állandó bizottságának tagja azt nyilatkozta, méltóságán alulinak érzi, hogy kommentálja Orban „külvárosi hangvételű” kijelentéseit. A bukaresti pártelnök szavaihoz Elena Udrea, a liberálisoktól a demokratákhoz nemrég átigazolt volt elnöki tanácsadó sem kívánt megjegyzést fűzni.

Theodor Stolojan, a PNL volt elnöke „szemétségnek és hazugságnak” minősítette Orban kijelentését. Hozzátette, egyébként nem lepi meg a bukaresti pártelnök kolléganőket mocskoló kijelentése, hiszen Orban, „miután iszik valamit, vendéglői asztalokon szokott táncolni”.

A Diszkriminációellenes Tanács hétfőn egyébként közleményben tudatta a sajtóval, hogy hivatalból kivizsgálást indít az ügyben. A 2006/9A. számmal iktatott iratcsomóba hamarosan bekerül a tanács vizsgálatai nyomán, valóban diszkriminatív volt-e Ludovic Orban nőpolitikusokhoz címzett kijelentése. Raluca Turcan ugyanakkor csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy a PNL hétfői ülésén Călin Popescu Tăriceanu pártelnök megpróbálta "elkenni" az esetet.(krónika, realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS