2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mégsem ölt a mogyoróvajas csók?

2006. március 06. 17:22, utolsó frissítés: 17:22

Mégsem a mogyoróvajat fogyasztó barát csókja okozta egy 15 éves kanadai lány halálát tavaly novemberben – közölte a hétvégén egy montreali orvos, aki azonban arról nem nyilatkozott, mi volt az igazi ok.

A mogyoróallergiában szenvedő lány hirtelen halála után az egész világot bejárta az orvosok által akkor adott meglehetősen nyugtalanító magyarázat. Eszerint a lány barátja, aki nem tudott az allergiáról, a végzetes csók előtt mogyoróvajas szendvicset evett. A barátnő nem sokkal ezután elvesztette eszméletét, és többé nem tért magához, orvosainak minden erőfeszítése ellenére néhány nap múlva meghalt. Ebből vonták le azt a következtetést, hogy a halál okát az allergia volt, bár akkor a boncolás még nem történt meg.

Michel Miron, a törvényszéki orvos a Le Quotidien című kanadai lap hétvégi számában tárta fel először, hogy a boncolás eredménye szerint nem a mogyoróvaj-allergia volt a lány halálának oka. A tényleges magyarázatot azért nem ismertette, mert a boncolási jegyzőkönyvet még nem adta át az illetékeseknek.

Mint mondta, azért tartotta szükségesnek mégis már most közreadni a cáfolatot, mert az élelmiszer-allergiák ellen küzdő társaságok időközben éppen erre az esetre alapozva kívánták felhívni a figyelmet az ilyen allergiák veszélyeire. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS