2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bib-dating: romantikus könyvtári kaland könyvmolyoknak

2006. február 16. 15:00, utolsó frissítés: 15:00


Belga könyvtárosok reményei szerint hamarosan divatba jöhet a romantikus könyvtári kaland, vagyis a bib-dating, amelyet egyedülálló könyvmolyoknak szerveznek.

Az antwerpeni Eric Van der Straeten Danny Theuwis kollégájával közösen három éve kísérletképpen rendezte meg az első ismerkedési estet, amelyen 18 és 35 év közötti, magányos könyvmolyok vettek részt. A könyvtárosok virágdíszbe öltöztették az olvasótermet, az asztalokon gyertyák égtek, s minden meghívott egy pohár vörösbort kapott.

A sikeren felbuzdulva a két könyvtáros immár rendszeresen szervezi az ismerkedési esteket, amelyeken a vendégeknek olyan kérdésekre kell válaszolniuk, hogy mi volt a kedvenc gyermekkori olvasmányuk. Folytatásként mindenki a magával hozott könyvből olvas fel részleteket.

Az est végén a vendégek mindegyike ír egy cetlit, amelyet annak a könyvébe csempész, akivel a következő ismerkedési esten nyilvánosan vagy kettesben, a könyvtári olvasóterem meghitt csendjében szeretne ismét találkozni. A végén e találkákból akár egy komolyabb kapcsolat is születhet.

A két lelkes könyvtáros a közelmúltban tapasztalatait 306 kollégájukkal is megosztotta. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS