2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lótrágyát öntött egy újságíróra a nagykárolyi közalkalmazott

2006. február 16. 11:39, utolsó frissítés: 12:17

Veress Tamás, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal műszaki osztályának alkalmazottja február 9-én, csütörtökön egy piros műanyag vederrel érkezett munkahelyére. A veder lótrágyát tartalmazott, amely feltehetően a felesége, Veress Anna által működtetett lovardából származott.

Ugyanaznap a Nagykárolyi Helyi Tanács rendkívüli tanácsülésre ült össze 14 órai kezdettel. Veress Tamás már 14 óra előtt a hivatal előtti járdán várakozott Szász Lórándra, a Gazeta de Nord–Vest Szatmár megyei román nyelvű napilap újságírójára, aki egyben a nagykárolyi Buletin de Carei hetilap főszerkesztője is. Veress feltehetően a lapban megjelent, a felesége által működtetett lovarda körüli törvénytelenségekről szóló cikkek miatt orrolt meg az újságíróra. Amikor Szász és két kollégája megérkeztek a polgármesteri hivatal ajtajához, Veress Tamás hátulról az újságíróra öntötte a veder tartalmát, majd miután megtámadta, beszaladt a helyi adók és illetékek osztályára.

Szász Lóránd az eset kapcsán feljelentést tett sértés és rongálás vádjával a helyi rendőrségen, a rendőrség pedig elkezdte a vizsgálatot. Az elkövetőt néhány óra múlva tudták csak előállítani egy vendéglátóipari egységből. Veress a rendőrségen először tagadta, hogy egyáltalán a hivatal környékén tartózkodott volna a kérdéses időpontban, majd elismerte ugyan, hogy ott volt, de szerinte az újságíró csúszott meg, és esett neki a vedernek.

A rendőrség munkatársai nem hitték el Veress verzióját, amelyet négy szemtanú, köztük egy éppen szolgálaton kívüli rendőr is cáfolt. A gyanúsított többek között arra a kérdésre sem tudott kielégítő választ adni, hogy mit keresett munkaidőben egy veder lótrágyával a munkahelye előtt. Szász a büntetőjogi következményeket maga után vonó feljelentés mellett polgári pert is indít Veress ellen, százezer új lejt kérve erkölcsi kártérítésként.

Szász Lóránd még a péntek reggeli órákban hivatalos átiratban közölte a történteket Bekő Tamás polgármesterrel, kérve, hogy a tett súlyosságának megfelelő büntetésben részesítse alkalmazottját. A polgármester ígéretet tett arra, hogy a hivatal fegyelmi bizottsága még a törvény szabta határidő lejárta előtt, legkésőbb péntekig döntést fog hozni. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS