2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

"Önvégrendelet" a feltámadás reményében: hibernálnak a gazdagok

2006. február 09. 13:07, utolsó frissítés: 13:07


Ezer gazdag amerikai tervezi, hogy hibernáltatja magát száz évre egy kád folyékony hidrogénben, hátha az orvostudomány akkorra már olyan fejlett lesz, hogy feltámasztja őket.

A műveletet két intézmény végzi: a Michigan államban működő Crynocs és az arizonai Alecor-alapítvány, ahol már 142 "krionauta" várja az életre keltést. Érdekes, hogy sokan anyagi jólétükről is előrelátóan gondoskodnak: végrendeletükben saját magukat jelölik meg örökösként. Egy Los Angeles-i tőzsdeügynök például 50 millió dollárt hagyott magára.

Amúgy egy 2004-ben hibernált ember végrendeletét megtámadták az örökségből kizárt gyermekei. Az ügy még nem zárult le, de több mint 20 amerikai állam elismeri a végrendelkezőnek ezt a jogát, és a kongresszushoz sok ügyvéd fordul azzal a kéréssel, hogy alkosson speciális törvényt a hibernálók esetére.

Az Amerikánál kevésbé optimista és kisebb üzleti érzékkel megáldott Európában ennek a divatnak nem jósolnak nagy jövőt, mégis, az Alecor Lichtensteinben próbálkozik népszerűsíteni a hibernálást. Reklámjában azt hirdeti, hogy érdemes "önvégrendelkezni" is, mert ha valaki 25 ezer dollárról indul, száz év múlva 8,5 milliót zsebelhet be. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS