2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fűszívást tiltó táblák Amszterdamban

2006. február 08. 11:39, utolsó frissítés: 11:39


Nagy feltűnést keltettek az amszterdami utcákon a marihuána szívását tiltó új táblák, amelyek sűrű füstbe burkolózó hatalmas marihuanás cigarettát ábrázolnak piros keretben.

A jelzést azon a téren és a környező utcákon helyezték el, ahol már nagyon zavarónak találták a jointokat szívó fiatalok jelenlétét.

A táblákat február 1-jén tették ki, de azóta többségüket már el is lopták. Ugyanakkor több százan – nemcsak a környéken lakók – keresték meg az önkormányzatot azzal, hogy vásárolnának a táblákból, így aztán az illetékesek elhatározták, hogy árusítani fogják a narkózást tiltó "útjelző táblákat".

Egy tábla több mint 22 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül, s ehhez járul a szállítási költség. A tábla megvásárlására vonatkozó kérések háromnegyede az Egyesült Államokból érkezik, de jelentkeztek már Szingapúrból, Ausztráliából, a skandináv országokból és Németországból is. A befolyt összeget később kijelölendő jótékony célra szándékoznak fordítani.

Hollandiában kis mennyiségben lehet könnyű drogokat birtokolni és használni. Az ország mérsékelt hozzáállása már konfliktust okozott több európai országgal, például Franciaországgal, amely szerint Hollandia aláaknázza a drogellenes nemzetközi harcot. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS