2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Brazília: civil kampány a szexturizmus ellen

2006. január 13. 14:41, utolsó frissítés: 14:41

Brazília nyolc nagyvárosában indult kampány a szexturizmus ellen: plakátokkal figyelmeztetik az odaérkező külföldieket, hogy a fiatalkorúak szexuális kihasználását a törvények ugyanúgy börtönbüntetéssel sújtják, mint azokban az országokban, ahonnan érkeztek.

A plakátokon egy férfi látható a rács mögött. Az angol nyelvű szöveg: "Sexually exploit a child and go to jail. Here or in your country." (Aki szexuálisan visszaél egy gyermekkel, börtönbe kerül. Itt, vagy saját hazájában.)

"A kampány célja eloszlatni az ide érkező szexturistáknak azt a meggyőződését, hogy itt bármit büntetlenül tehetnek" - mondta el az AFP-nek Marcos Dias, a szerdán kezdődött akciót szervező, Visao Mundial nevű nem-kormányzati szervezet szóvivője.

A figyelmeztető falragaszok Sao Paulo, Rio de Janeiro, Belo-Horizonte, Recife, Fortaleza, Salvador, Belem és Manaus utcáin tűntek fel. A szállodákban és a repülőtereken hasonló tartalmú brosurákat adnak át az érkező külföldieknek.

Egy nemzetközi felmérés szerint a brazíliai, thaiföldi és fülöp-szigeteki szexturizmus a világon kizsákmányolt gyermekek és serdülő korúak mintegy 10 százalékát, mintegy százezer főt érint. Brazília szegény észak-keleti része ennek a fajta turizmusnak egyik fő célpontja. A Visau Mundial keresztény emberbaráti szervezet ezért indította meg 300 ezer dollár költségű kampányát. (mti/afp)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS