2020. január 22. szerdaVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dancs: "Bálint Ferenc lejárató kampányt folytat ellenem"

2006. január 10. 16:43, utolsó frissítés: 16:43

Az elmúlt napokban a média egy csapásra felkapta az úgynevezett "első erdélyi bulvárpert", így szükségesnek tartom, hogy a tények korrektsége érdekében közzétegyem a történteket – írja Dancs Annamari énekesnő a per kapcsán a sajtónak eljuttatott nyilatkozatában.

Dancs megismétli az állítást, hogy Bálint Ferencnek a Szomszédnéni Produkciós Iroda székelyudvarhelyi humorestjén elhangzott poénja, amiben albumát "szarnak" nevezte, a Digital 3 televízión "műsorba került a tévé teljes szórási körzetében, ami utólag negatívan befolyásolta a Szerelem kell című albumom promócióját, az érdekes pedig az, hogy a humoresten a lemezt Bálint még nem ismerhette, hiszen még nem is volt megjelenve...".

"Bálint nyilatkozataiban azzal sajnáltatja magát, hogy egyetlen viccért perelik, de az igazsághoz hozzátartozik az, hogy részéről már 2001 óta folyik egy ellenem irányuló lejárató kampány: az Interneten, előadásokon több negatív, "jópofának" vélt rosszindulatú megjegyzést tett, a székelyudvarhelyi előadás több városban is megismétlődött. Szerinte én tabutéma vagyok Erdélyben, nem bírom a kritikát, a humort, a szabad véleménynyilvánítás ellen vagyok.

Szó sincs ilyesmiről: nem egyszer parodizált ki Nagy István, Gáspárik Attila – legutóbb a Szilveszteri kabaréban háromszor hangzott el a nevem – , de említhetném RTV Magyar Adásának húsvéti Dancs Annamari paródiáját, vagy éppen Fábry Sándort is... és ha valaki kritikát akar írni, vagy mondani a lemezemről, elemezze ki azt, úgy ahogyan hozzáértő szakemberek tették a Bravo-tól a Zenész Magazin-ig!"

Dancs szerint amit Bálint "pamfletnek" nevez, az csak "rosszindulatú, gusztustalan mocskolkodás". "Nem tartom fair-nek, hogy így "viccelődjenek" egy olyan lemezzel, amit nem is hallottak, és így minősítsék szerzőtársaim és a közreműködők munkáját." Az énekesnő nyilatkozatát azzal zárja, hogy a 300 milliós kártérítést "ifjú tehetségek felkarolására, valamint jótékonysági célokra fordítaná". (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS