2020. január 22. szerdaVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A máltaiak a legboldogabbak, a moldovaiak az utolsók között

2006. január 10. 15:42, utolsó frissítés: 2006. január 11. 17:02

A máltaiak a világ legboldogabbjai, Ukrajna és Zimbabwe lakosai pedig a legboldogtalanabbak – ezt a sommás véleményt vonta le a Ruut Veenhoven, a rotterdami Erasmus Egyetem professzora, aki a világ kilencven országában összesen százezer embert kérdezett meg arról, hogy mennyire elégedett életével.

A professzor adatai szerint a máltaiak a legboldogabbak, mert a szigetlakók 74 százaléka mondta elégedettnek magát. A második helyen Dánia, Svájc és Kolumbia osztozik, ahol a lakosság 73 százaléka érzi boldognak magát. Ugyancsak magas boldogságindexet mért a tudós Izlandon, Írországban, Hollandiában, Kanadában, Finnországban és Ghánában.

Ruut Veenhoven vizsgálódásai alapján arra a következtetésre jutott, hogy a pénz nem boldogít, hiszen a gazdag USA a tizenhatodik helyre szorult, lemaradva Guatemala és Uruguay mögött. Még mélyebbre "süllyedt" boldogság tekintetében Nagy-Britannia és Németország, amelyek a lista huszonegyedik és huszonkettedik helyén pironkodhatnak.

A lista aljára szorult Tanzánia, Zimbabwe, Moldova és Ukrajna, ahol a lakosságnak mindössze húsz százaléka tartja magát boldognak – ami viszont azt sejtteti, hogy a pénztelenség sem boldogít. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS