2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elloptak egy Rembrandtot és egy Rubenst az újvidéki múzeumból

2006. január 09. 12:06, utolsó frissítés: 12:06

Négy nagy értékű festményt, közöttük Rembrandt és Rubens egy-egy képét lopták el az újvidéki Városi Múzeumból – jelenti az MTI tudósítója. A belgrádi média híradásai szerint a rablás vasárnap kora reggel történt. A rendőrség szerint két ismeretlen fegyveres sísapkával a fején, fegyverrel rontott be az épületbe, amikor az éjszakai portás beengedte az őt váltó portásnőt, aki maga után nyitva hagyta a bejárati ajtót.

A rablók mindkettejüket megkötözték, szájukat ragasztószalaggal tapasztották le. Az ellopott képek közül a legértékesebb a 2,5 millió angol fontot érő Rembrandt-alkotás, amelyet saját apjáról festett a németalföldi művész.

Az Apa portréja című festményt tíz évvel ezelőtt már egyszer elrabolták, de akkor megtalálták Spanyolországban. Elrabolták Rubens Seneca portréja című művét is, illetve Francesko Mola olasz festő egyik tájképét, továbbá egy ismeretlen, 16. századbeli németalföldi művész Krisztus feje#//i# című festményét is.

A belgrádi média szerint a rendőrség munkáját megnehezíti, hogy a múzeumban nincsenek biztonsági kamerák, a hét végén jóformán csak egy portás őrizte az értékes gyűjteményt. A Blic című belgrádi napilap úgy tudja, hogy a történtek miatt szigorították az Újvidék környéki utak és a szerbiai határátkelők ellenőrzését. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS