2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Svájcban hidegrekord, Firenzében húszéves hórekord dőlt meg

2005. december 30. 16:11, utolsó frissítés: 16:11

Az idei tél legalacsonyabb hőmérsékletét mérték Svájcban péntekre virradóra mínusz 35 Celsius fokkal, míg az olaszországi Firenzét az utóbbi húsz év legvastagabb hótakarója fedi, Rómában pedig megfagyott egy hajléktalan.

A svájci meteorológiai szolgálat jelentése szerint -35 fokkal az idei tél eddigi legkeményebb hidegét mérték a Neuchatel (Neuenburg) kantonban lévő La Brévine-ben, de -30 fok alá süllyedt a hőmérséklet Graubünden (Grisons) kantonban is. A síkvidékeken Waadt (Vaud) kantonban mérték a legnagyobb hideget, -17,5 fokot.

Az olaszországi Firenzében az elmúlt napokban több hó hullott, mint az elmúlt húsz évben bármikor, s a toscanai műemlékvárost még mindig 25 centiméter vastag hó borítja. Az olasz televízió jelentése szerint a polgármester felszólította a város lakóit, hogy csak végszükség esetén induljanak útnak autóval.

Rómában a Termini pályaudvaron megfagyott egy fiatal hajléktalan férfi. Az ausztriai Salzburg tartományban egy mélyedésbe esett és belefulladt a frissen hullott mély hóba egy 17 éves német hódeszkás. A Magyarországgal határos Burgenlandban több helyen áramszünetet okoztak a hó súlya alatt a vezetékekre dőlt fák, a nagy hó miatt törölni kellett több vasúti járatot. A tűzoltóság az egész tartományban folyamatosan menti az árokba csúszott autókat. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS