2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Plasztikai műtét végzett a nigériai elnök feleségével?

2005. október 24. 14:56, utolsó frissítés: 14:56

Vasárnap hajnalban 59 éves korában meghalt Olusegun Obasanjo nigériai elnök felesége, Stella de Obasanjo egy marbellai (Spanyolország) magánklinikán, miután plasztikai sebészeti beavatkozáson esett át. A halál okai nem ismeretesek – a Málagai Törvényszéki Orvostani Intézet még nem jelentett be a boncolás eredményét. A halálesetet bíróság vizsgálja.

Stella de Obasanjo halálát a magánkézben levő Marbellai Sürgősségi Kórház orvosai állapították meg, ide szállították át ugyanis az elnök-asszonyt a Molding Klinikáról, ahol a plasztikai sebészeti beavatkozást végezték néhány nappal ezelőtt. Az orvosok szerint a klinikai halál vasárnap hajnali 2:35-kor állt be.

„Azonnal megpróbáltuk újraéleszteni, ami végül nem sikerült” – közölte a Sürgősségi Kórház igazgatója sajtóközleményben, amelyben azt is hozzátette, hogy megállapították, „ahogy ilyen ügyekben törvényszerű”, hogy a kórház biztonsági szolgálatát nem terheli felelősség ebben az esetben.

A Molding Klinika, ahol az elhunyt valószínűleg zsírleszívási eljáráson esett át, nem nyilatkozott. A klinika egy alkalmazottja, aki egyedül volt szolgálatban, mikor a haláleset történt, elmondta, hogy a média telefonhívásaiból értesült a beavatkozás sikeréről, és még azt sem tudta, hogy de Obasanjo a klinika páciense.

Hírek szerint de Obasanjo a beavatkozás után a javulás jeleit mutatta, amikor „kezdte rosszul érezni magát”, de semmi konkrétabbat nem mondott. A nigériai tévécsatornák egész nap a Bellview Airlines gépének katasztrófájáról tudósítottak. A templomokban és mecsetekben egyrészt a légibaleset, másrészt az elnök feleségének halála miatt imádságra szólították fel a lakosságot. (el país)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS