2020. január 22. szerdaVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Illés: megérkezett a zenekar és elkészült a színpad

2005. augusztus 05. 12:50, utolsó frissítés: 14:19

Az együttes tagjai tegnap sajtótájékoztatón elmondták: nem lesz lényeges különbség a csíkszeredai és Szigeten tartott koncertek között. Mindkét alkalommal tematikus csoportokba szervezetten hallhatják a nézők az Illés-dalokat: lesznek „szerelmes nóták” (Itt állok egymagamban, A különös lány), valamint egy „vicces” tömb Sárikával, Kuglival és Kopasz dallal.Lesznek még folk elemeket tartalmazó dalok (Kis virág, Elvonult a vihar), és hazafias ihletésű számok is, többek között a több mint húsz éve koncerten nem játszott Március 1848.

A csíkszeredai koncert létrejöttét a NKÖM 5 millió, az ORTT 36 millió, az Információs Minisztérium 3,4 millió forinttal támogatja. Rosta Mária producer hangsúlyozta, az ORTT nem kormányközeli, hanem a magyar parlamentnek alárendelt szervezetként támogatja a koncertet és a koncertről készülő 3x52 perces filmet.

A sajtótájékoztatón Antal Attila, Csíkszereda alpolgármestere bejelentette, hogy jövőre várhatóan újabb Szörényi-produkciót láthat a közönség Csíkszeredában: az Árpád népe misztikus operát, amelynek januárban lesz a budapesti ősbemutatója. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS