2020. január 22. szerdaVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bukott új lemezével Michael Jackson

2005. augusztus 01. 13:52, utolsó frissítés: 13:52

Jacko legújabb válogatáslemeze mindössze nyolcezer példányban kelt el a megjelenése hetében Amerikában. Ez arra enged következtetni, hogy korántsem jött ki jól a megnyert perből.

A The Essential Michael Jackson címre keresztelt, dupla válogatáslemez az amerikai lemezlista 128. helyén kezdett, ami nyugodt szívvel nevezhető kudarcnak. Főleg jelzésértékkel bír mindez, ha azt is figyelembe vesszük, hogy ez Jacko első kiadványa a nagy nyilvánosságot kapott gyermekmolesztálási per óta.

A nyolcezer eladott példány különösen akkor tűnik kevésnek, ha összehasonlítjuk: a Billboard listáját vezető Now That's What I Call Music! című válogatássorozat 19. részéből 436 ezer CD-t adtak el a héten.

Jackót még az sem vigasztalhatja, hogy a sikertelensége csak Amerikára korlátozódik, hiszen a lemez Nagy-Britanniában például a 2. helyen kezdett. Az énekesnek azonban a becslések szerint 300 millió dolláros adóssága van, és ennek lefaragásában nagyon sokat segített volna, ha kereskedelmileg sikeres lemeze jelenik meg az oly fontos amerikai piacon. (origo)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS