2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Másfél ezer sátor a Félszigeten

2005. július 29. 14:56, utolsó frissítés: 2005. július 30. 12:40

Megközelíti a másfélezret a sátrak száma Félsziget fesztiválon (1436 péntek reggelig). Mivel a sátorhely-igénylések száma meghaladja az előzetesen becsült 1400-at, a szervezők egy újabb parcellán 600 új helyet készítettek elő.

Péntek reggelre a Félsziget látogatóinak száma elérte a 17 ezert. Több mint négyezren váltottak heti bérletet a fesztiválra, 4500 napijegy fogyott el (ebből 2500 a második napon). A meghívott előadók és kíséretük, valamint a sajtó munkatársai 1500-an vannak jelen a Félszigeten, mintegy 1000 főre tehető a fesztivál szervezésébe bekapcsolódott fiatalok száma. (A szervezők a Fesztivál látogatóit mindennap külön számolják, tehát a 4000 heti bérletet kiváltó résztvevő a rendezvény végére 20 000 állandó látogatónak számít -- az adatok így értendők.)

A kánikula ellenére eddig 854 fiatal jelentkezett a péntek délután zajló sportvetélkedőire. A legnépszerűbb egyéni sportág az asztalitenisz és csapatsportok közül a strandröplabda vezet, 64 csapat nevezett be. 20 csapat labdarugásban méri össze ügyességét és kitartását, a kosárlabda bajnoki címre pedig 17 csapat pályázik. A vetélkedők legfiatalabb résztvevője egy 9 éves kislány volt, aki a limbóversenyre iratkozott be.

A SMURD rohammentők közleménye szerint 10 kisebb horzsolásos eset és allergiás tünettel keresték fel őket, ma reggel a vízimentők sem számoltak be rendkívüli esetekről. Az Adevarul napilap egy mai híre szerint egy fesztiválozót kannabisz-fogyasztás miatt kórházba szállítottak.

Ma éjjel a fesztivál egyik látogatója rablótámadás áldozatává vált, a rendőrség nagy erőkkel nyomoz az ügyben. A lopások elkerülése érdekében a szervezők felhívják a figyelmet, hogy értékmegőrző szolgálat működik a fesztiválon. (félsziget press/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS