2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Michael Jackson megúszta és megkönnyezte

2005. június 14. 10:42, utolsó frissítés: 11:00

Ártatlannak találta az esküdtszék gyermekrablásban és molesztálásban Michael Jackson amerikai popsztárt. Az ítélethozatalt 14 héten át tartó tanúkihallgatások, az esküdtek részéről pedig hét napon át folytatott, 30 órás tanácskozás előzte meg.

Döntésre jutott hétfőn az esküdtszék az egyebek között fiatalkorú szexuális zaklatásával vádolt Michael Jackson popsztár perében. Az esküdtek szerint az énekes egyik vádpontban sem bűnös.

Jackson ellen tíz vádat emeltek, amelyek közül a legsúlyosabb az volt, hogy szexuálisan zaklatott egy 13 éves gyereket, és a családjával együtt fogva tartotta, hogy kikényszerítse egy rá nézve kompromittáló televíziós dokumentumfilm állításainak cáfolatát.

A Santa Maria bíróságán folyó peren a tizenkét esküdtnek – nyolc nőnek és négy férfinak – a tíz vádpont mindegyikében egyhangúlag kellett állást foglalnia arról, hogy bűnösnek vagy ártatlannak tartja-e az egykori popkirályt. Az esküdtszék kelet-európai idő szerint hétfőn 23:30-kor hirdette ki döntését.

Thomas Sneddon kerületi ügyész a felmentés után kijelentette, hogy sosem vitatta az esküdtek döntését, és most se fogja. "A helyes dolgot tettük és jó okunk volt rá" – hangoztatta a sajtónak nyilatkozva.

A felmentést az énekes bíróság előtt várakozó hívei örömujjongással fogadták, egymást ölelték, fehér galambokat eregettek. A fekete öltönyt és nyakkendőt, fehér inget viselő popénekes nem mutatott érzelmet a döntés felolvasásakor, szemét zsebkendővel enyhén megtapogatta, majd megölelte ügyvédeit és szabad emberként távozott.

Jesse Jackson tiszteletes, afro-amerikai polgárjogi harcos, aki a per során Michael Jackson lelki támasza volt, a CNN televíziónak úgy nyilatkozott, hogy az énekes ellen két per folyt egyszerre: az egyik a bíróságon, a másik a "sajtóban", és az énekest "számos szerkesztőségi szobában ítélték el". A sajtóérdeklődésre jellemző, hogy 32 ország mintegy 2000 tudósítója várta a helyszínen az esküdtek döntését.

Jacksonnak el kell gondolkodnia mindazon, ami miatt bajba keveredett, vélekedett a tiszteletes, mindenekelőtt arra a dokumentumfilmre utalva, amelyben Michael Jackson semmi kivetnivalót nem talált abban, ha egy ágyban alszik kiskorú védenceivel.

A sajtó máris azt taglalja, hogy az egészségileg és anyagilag megrendült Jacksonnak sikerülhet-e a visszatérés popénekesként, és visszanyerheti-e korábbi népszerűségét.(hvg/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS