2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Olaszország: a stressz okozza a legtöbb merevedési zavart

2005. május 16. 12:57, utolsó frissítés: 13:07

Stresszhatásokra és különféle betegségekre hivatkozva a felnőtt olasz férfiak 40 százaléka ismeri el, hogy gondjai vannak a párkapcsolatokban, míg más európai országokban átlagosan a férfiak 31 százaléka küzd hasonló gondokkal.
A milánói egészségügyi jelentés az olaszországi helyzetet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) általános felmérésével vetette össze, megállapítva, hogy az erekcióproblémák az egész világban elterjedtek, a 20 és 75 év közötti férfiak közül minden hatodik küszködik ezzel a bajjal. Előrejelzések szerint 2025-re már 300 millió felnőtt férfi lesz kénytelen szembenézni merevedési problémákkal.
Az olasz felmérések szerint a férfiaknak mindössze 42 százaléka vallja, hogy javítani tudja kapcsolatait a másik nemmel, a többség csak nosztalgiával gondol párkapcsolatai egykor volt sikereire, 43 százalékuk pedig elismeri, hogy súlyos kudarcélményei voltak és vannak. A szexuális búskomorság az ötödik évtized kezdetén jelentkezik igazán: a 40-44 éves olasz férfiak 38 százaléka már csak mint letűnt aranykorra tekint vissza fiatalsága szexuális élményeire (az európai átlag 32 százalék), míg a 45-59 éveseknél ez az arány már 45 százalék (négy százalékponttal magasabb az európai átlagnál).
A milánói felmérés szerint a stressz okozza a legtöbb gondot, legalábbis a férfiak 52 százaléka ennek tudja be kudarcait. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS