2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fárasztja a szex a japán házaspárokat

2005. április 29. 13:45, utolsó frissítés: 13:45

A japán családtervezési intézet és egészségügyi minisztérium közös tanulmányban mutatta ki, hogy a házaspárok 32% - egészen pontosan a férfiak 28 és a nők 34% - a nemi aktivitás terén a "zéró" rovatba került. A "zéró szexuális élet" meghatározást akkor alkalmazzák, ha egy pár legalább egy hónapja nem szeretkezett.

Mi több, a háromezer 16 és 49 év közötti személy megkérdezésével rendezett felmérés szerint a házaspárok 19% több mint egy éve tartózkodik a szextől. Ami az okokat illeti, a szégyenlősség a meghatározó: nyíltan beszélni a szexről nem illik Japánban, annak ellenére, hogy a pornográfia kultúrája és képi ábrázolása bőséges és könnyen hozzáférhető. A szexuális életet nem élő párok 44% hivatkozott arra, hogy szeretkezni "fáradságos", de ugyanez volt a véleménye azok 31% is, akik folytatnak ilyen tevékenységet.

Japán a világ egyik legalacsonyabb születési rátájával "dicsekedhet", a 2003-as mélyponton 1,29 gyermekszülés esett egy asszonyra. A demográfusokat aggasztó irányzatot csak súlyosbítja, hogy a fiatalok mind nagyobb száma határozza el: szingli marad. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS