2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bútorban nyomulnak az apácák

2005. április 15. 14:29, utolsó frissítés: 14:29

A fővárostól nem messze, a Ciorogarla nevű község szélén fekvő kolostorban virágzó, s némileg rendhagyó üzleti vállalkozásba kezdtek az ott élő apácák. Félretéve az eddig bevett foglalatosságokat, papi ruhák és különféle kegytárgyak készítését, inkább a krisztusi tevékenységet, az ácsmesterséget részesítik előnyben. A bútorgyárnak már megrendelői is akadnak: a Bukarest-Pitesti országút közelében fekvő villák tulajdonosai.

A dolgos apácák egyazon könnyedséggel készítenek ebédlőt és konyhabútort, kerti berendezéseket a kliensek ízlése szerint. Az üzlet sikeres, hiszen az 55 apácát foglalkoztató “gyár” árai maguk mögé utasítják a környékbeli konkurenciát. Naponta 15 apáca foglalkozik a megrendelésekkel: ajtók, képkeretek, színes üvegablakok, és fára festett ikonokig ível a kínálat.

Megpróbáljuk tisztességes jövedelemhez juttatni a kolostorunkat, nyilatkozta az újságíróknak Iustina nővér, az “ácsok” üzemvezetője. Sajnos, panaszolta el, egyelőre még nem tudnak fenntartani egy önálló üzletet, ahol kiállíthatnák és árulhatnák termékeiket. (libertatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS