2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Húsz évre ítéltek a 87 éves szexturistát

2005. március 29. 12:40, utolsó frissítés: 12:40

Húsz évi börtönre ítéltek Los Angelesben helyi idő szerint hétfőn egy 87 éves amerikai férfit, aki a Fülöp-szigetekre akart utazni szexturizmus céljából. John Seljan az első, akit a 2003-ban életbe lépett, az amerikaiaknak a külföldi szexturizmust megtiltó szövetségi törvény megsértése miatt elítélnek.

Az ítéletet hétfőn mondták ki, de Seljant már novemberben bűnösnek találta egy Los Angeles-i bíróság, ahová a vádlott tolószékben és nagyothalló készülékkel érkezett. Az idős férfit, akit az ellene felhozott hét vádpontból a bíró hatban talált bűnösnek, 2003 októberében vették őrizetbe, amikor a Fülöp-szigetekre kívánt utazni.

A vádlott irattartójában a rendőrség több levelet talált "Johnny" aláírással, amelyeknek a címzettje egy 9, illetve 12 éves Fülöp-szigeteki kislány volt. Seljan a levelekben azt ígérte a címzetteknek, hogy megismerteti velük a nirvánát. A nyomozóknak azt állította, hogy 1983 óta tartott "szexuális felvilágosítást" fiatal Fülöp-szigeteki lányoknak szüleik beleegyezésével. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS