2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A kétkezi munkások a legboldogabbak

2005. március 01. 11:49, utolsó frissítés: 11:49

A brit City&Guids ügynökség szociológusai 1200 válaszadó véleményét elemezték. Felmérésük tanúsága szerint öt fodrászból kettő érzi magát maradéktalanul boldognak, ha kezei alatt megszépül, szinte újjászületik az ügyfél.

A fodrászokat a lelkipásztorok követik az elégedettségi rangsorban, majd alig valamivel lemaradva a szakácsok, kozmetikusok, a vízvezeték-szerelők és műszerészek következnek. Jól érzik magukat a bőrükben az építőmunkások, villanyszerelők, sőt a bolti eladók is.

Mint a felmérésből kiderült, a kétkezi munkások sokkal elégedettebbek sorsukkal, állásukkal, mint a hivatalnokok, könyvelők, banki alkalmazottak, ingatlanközvetítők. Ám ami igazán meglepő, a fizikai dolgozók elégedettség tekintetében még a kreatív munkát végző tudósokat is lepipálják.

Ami a fodrászokat illeti, a vendégeikkel kialakuló személyes kapcsolat is hozzájárul a napi betevő sikerélményhez, hisz kezük nyomán megszépülnek, boldogabbá válnak az emberek, a vendégek örömében pedig a hajszobrászok is osztoznak. (velvet)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS