2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Románia a Balkán legnagyobb drogpiaca – a bolgárok szerint

2005. február 22. 11:54, utolsó frissítés: 11:54

Sajtótájékoztatón jelentette be Hriszto Bojcsev, a bolgár határrendészet szóvivője, hogy következtetése szerint Románia a Balkán legnagyobb drogpiaca. Állítását arra alapozza, hogy csak tavaly július óta 15, ide szánt kábítószer-szállítmányt fogtak el még a bolgár oldalon. Bojcsev szerint az összesen 61 kiló drogot és többszáz ezer Ecstasy-tablettát a román piacra szánták a csempészek.

A szóvivő azt állítja, a török és román hatóságok nem működnek közre a csempészet megállításában, így történhet meg például az, hogy egy román rendszámú, szinte 14 kg heroint szállító szír állampolgárt éppen a bolgár hatóságok fogtak el. A férfi elmondása szerint Romániában akarta eladni a kábítószert.

Bolgár lapvélemények szerint Románia tranzitországból drog-gyártóvá lépett elő. Ezt az állítást és az együttműködés hiányát kategorikusan cáfolja az rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés és kábítószer-ellenes ügyosztálya. Eszerint Romániában két évvel ezelőtt próbáltak négy laborban drogot gyártani, de ezeket a rendőrség bezárta és a csempészhálózatot felszámolta. (realitatea romaneasca)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS