2019. aug. 20. keddIstván
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eltávolították a kétfejű kislány ál-fejét

2005. február 21. 11:53, utolsó frissítés: 13:55

Jól van az a két fejjel született, 11 hónapos egyiptomi kislány – számolt be róla az egyiptomi sajtó vasárnap. A kislány második fejét 15 órás beavatkozással távolították el a napokban. A lapok szerint – bár Manar az operáció óta belázasodott – az orvosok összességében elégedettek a műtét eredményével, a beteg állapota stabilizálódott.

Manar második feje (egyfajta test nélküli iker) az elsőből nőtt ki. Habár a plusz testrészen található szemekkel és szájjal tudott pislogni és mosolyogni, a második fej nem volt életképes.

Sok egyiptomi család türelmetlen, ha a házasság után rövid időn belül nem esik teherbe a feleség. Manar anyja ezért meddőség elleni gyógyszereket szedett, s erre vezethető vissza a rendellenesség.

A 15 órás beavatkozást Kairótól 50 kilométernyire északra fekvő Banhában mûködő gyermekkórházban végezték el, a műtétet Mohamed Lotfi professzor, a Kaszr el-Eni központi egyetemi kórház idegsebésze vezette le. A professzor elmondta: az elmúlt bő kétszáz évben 150 hasonló esetet jegyeztek fel. (national geographic)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS