2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szatmár: egy nap alatt két bombariadó

2005. február 04. 18:48, utolsó frissítés: 18:48

Kevéssel 9 óra után érkezett péntek reggel a bejelentés a 112-es segélyhívó számra, miszerint robbanószer van a Szatmár Megyei Törvényszék épületében. Az ismeretlen hang, amely mobiltelefonról hívta a számot, nem árulta el, hogy hol található a bomba, illetve ha időzített, mikor fog robbanni.

Miután egy óra alatt a rendőrök átvizsgálták az épületet és semmit sem találtak, a hívással kapcsolatban elárulták: a hang alapján egy gyerek csínytevésére gyanakszanak. A Törvényszék épületét legutóbb 2001-ben kellett bombariadó miatt kiüríteni. Azóta Szatmár megyében több riadó is akadt: általában unatkozó, vagy a félévi dolgozatot megúszni vágyó diákok követték el a tréfát.

Egy másik bomba-fenyegetés is érkezett tegnap a 112-es számra, ám arról már kiderült, hogy egy fiatalkorú csínytevőről van szó. Az illető azt jelentette be, hogy Bukarestben bomba fog rövid időn belül robbanni. A hívást gyorsan bemérték, mint kiderült, egy kisgércei diák (Szatmár megye) szórakozott bombával riogatva. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS