2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egyszerre hat autót nyert a lottón egy székelyudvarhelyi család

2005. január 24. 13:42, utolsó frissítés: 16:08

Hargita megyei nyereményrekordot döntött az a székelyudvarhelyi család, amely hat Dacia Solenza gépkocsit nyert a 6/49-es lottón. Radi Gabriella száz szelvényt töltött ki január 8-án, amelyből 9-én, az idei második lottóhúzáson negyven nyerőnek bizonyult – tudósít a Krónika, A 6/49-es játékkal nyert autók számát tekintve egy brassói férfié volt eddig az elsőség, aki tavaly egyszerre négy Dacia birtokába jutott.

A nyertesnek legalább egy napig autóit ki kell állítania – ez az átvétel egyik felvétele. A Rádi család Szejkefürdőn mutatta be a Solenzákat (Zilahi Imre felvétele)A nyertesnek legalább egy napig autóit ki kell állítania – ez az átvétel egyik felvétele. A Rádi család Szejkefürdőn mutatta be a Solenzákat (Zilahi Imre felvétele)


A Radi család egy évvel ezelőtt kezdett el módszeresen lottózni. Radi Gábor elmondta, tizenöt számot választottak ki közösen, majd egy házilag kidolgozott algoritmus szerint hatosával csoportosítva tették meg. Telitalálat nem volt a nyertes szelvények között, azonban az egyenként 337 millió lejt érő (az autók árát ezekbe beleszámítják) öttalálatos mellett 34 darab négyes szelvény is akadt. Az utóbbiak értéke egyenként közel ötmillió lej.

Az autókat eladják: a 20%-os adó kifizetése után a család közel 1,7 milliárd lejt vághat zsebre. Elmondásuk szerint ebből a pénzből családi házat szeretnének vásárolni. A január 9-i siker után kijelentették: a későbbiekben is rendszeresen lottóznak majd. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS